Verkiezingen in Egypte

Op het Journaal wordt, uiteraard, melding gemaakt van de verkiezingen in Egypte. Morgen is het zover; dan kunnen de Egyptenaren voor het eerst sinds Moebarak aan de macht is (24 jaar) gaan stemmen. Er zijn een stuk of wat andere kandidaten, maar de Moslim Broederschap is daar niet bij. Deze organisatie is namelijk verboden in Egypte. Voor ons Journaal is dat geen indicatie deze organisatie over te slaan: hun woordvoerder krijgt alle gelegenheid in het Nederlands Journaal zijn vrees uit te spreken dat de verkiezingen door fraude, ten gunste van Moebarak, gekenmerkt zullen gaan worden.

Wat mij schokt is dat de redactie van het Journaal de Moslim Broederschap zoveel krediet gunt. Het gaat hier om een ronduit gevaarlijke organisatie. Weliswaar stellen ze zich tegenwoordig gematigder op, maar elke intellectueel in Egypte weet dat het hier, blijvend, om een zeer gevaarlijke organisatie gaat die niet voor niks verboden is. Maar daar trekt onze Journaal-redactie zich niks van aan, blijkbaar onder het motto van ‘vrijheid van meningsuiting’.

Advertenties

One thought on “Verkiezingen in Egypte

  1. Ha die Peter,

    Het is schokkend dat Nederlandse journaal. HEt is te hopen dat ze in Egypte geen schotels hebben waarmee ze dan kunnen kijken naar de Nederlandse nieuwslezers. Ik vind het behoorlijk eng om te zien dat we middels de vrije nieuwsgaring en verspreiding, organisaties, die de vrijheid en de vrije mens als vijand beschouwen, een podium gunnen. groet Ruud

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s