Preferendom

Preferendum, mooi woord zo op het eerste gezicht. Zou weleens een blijvertje kunnen zijn. Wie heeft het bedacht? Afijn, lekker belangrijk, niet dus. Belangrijker is dat vandaag in Arnhem al meteen duidelijk werd hoe het niet moet.

Men kon er een voorkeur uitspreken voor een van de varianten voor een nieuw aan te leggen haven. Da’s mooi en da’s democratisch, zou je kunnen zeggen. Echter, het mankeerde aan de mogelijkheid om zich uit te spreken tégen het hele plan. En laat nou net dàt een cruciaal gegeven zijn. Uiteraard zal bij zo’n stembusgang niet de volle 80-100 procent van de Arnhemse bevolking zich melden, maar de luttele 10 procent die nu kwam opdagen moet volgens mensen die het kunnen weten worden uitgelegd als een protest, want de Arnhemse bevolking is zeer verdeeld over de ingreep en menigeen zou Nee hebben willen stemmen. Wat dus niet kon en dus bleef men gewoon weg.

Preferanda? Een prima idee, maar dan moeten de keuzemogelijkheden wel een goede afspiegeling van de meningen zijn. En een Tegen hoort daar òòk bij. Anders is het alleen maar een preferendom.

Okay, je kan stemmen. Maak slechts één hokje zwart.

Dit blog is …

(  ) goed onderbouwd

(  ) mooi geschreven

(  ) lekker kort

Advertenties

2 thoughts on “Preferendom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s