Het verraad van links

8e47147399 Van de website van uitgeverij ASPEKt pluk ik:

“Uit angst voor behoudende islamitische kiezers hebben de PvdA en andere linkse partijen hun vrijzinnige principes verraden. Het gevolg is dat de natuurlijke achterban is overgelopen of dreigt over te lopen naar rechts.
De PvdA moet terug naar haar vrijzinnige wortels, duidelijk stelling nemen tegen alle vormen van religieuze onverdraagzaamheid, en ondubbelzinnig opkomen voor afvallige, seculiere en vrijzinnige moslims. De partij dreigt te vervallen in de fouten van voor de Fortuyn-revolutie door kritiek op behoudende en orthodoxe vormen van de islam af te doen als ‘islamofobie’.
Dat schrijft journalist Carel Brendel in Het verraad van links. In dit boek beschrijft Brendel de relatie tussen sociaal-democratie en godsdienst in de afgelopen 130 jaar. “

Ik ga dat boek morgen maar eens kopen. Hopelijk kan ik me er behaaglijk in wentelen en weer een beetje het gevoel terugkrijgen dat met mijn interpretatie van linkszijn niets mis is. Lees je mee?

7 gedachten over “Het verraad van links

  1. Hé, jij krijgt toch korting? Werk je morgen? Kom ik het bij jou halen. Scheelt toch mooi weer 1 euro nog wat. Hm, valt wel een beetje tegen eigenlijk.

    Like

  2. Nou dat is dan dubbele pech, want ik heb het boek niet op voorraad en vanwege de wet op de vaste boekenprijs, mag er geen korting verleend worden. Balen toch?

    Like

  3. Pingback: Van PSP naar Groenlinks naar PvdA naar … | P. van Lenth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s