Als ik Wilders was

Of anders dan misschien zijn ghostwriter, hoe zou ik dan zo’n film aanpakken?

Ik zou moslims aan het denken willen zetten zonder schofferend bezig te zijn. Wat denk je van de volgende ‘vragen’?

"Wij van de PVV verwachten van christenen en joden dat zij het recht op afvalligheid erkennen. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook verwachten van moslims?"

"Wij verwachten van landen dat zij onze grenzen en onze typisch Nederlandse cultuur respecteren. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook van groepen en individuen verwachten?"

"Wij achten het belangrijk om films en boeken achteraf te mogen bekritiseren. Vindt u, moslim, het een probleem als wij dat ook wensen te doen met uw heilige boeken?"

"Wij zijn door ervaringen uit het verleden zeer bevreesd geraakt voor groeperingen die niet schuwen hun argumenten met intimidatie en geweld kracht bij te zetten. Kunt u, moslim, zich die vrees voorstellen en kunt u die delen?"

En zo kunnen vast nog wel wat andere kernwaarden worden opgedist. Door op die manier te praten dwing je moslims om zich uit te spreken en in debat te gaan. Me dunkt dat daar geen aanstoot aan genomen kan worden.

Advertenties

2 thoughts on “Als ik Wilders was

  1. Juist, daarom wil ik ook nog niet veroordelen als ik de film nog niet gezien heb. Ik hoop dat hij er iets ‘smaakvols’ van maakt.

    Like

Reacties zijn gesloten.