Fitna – The Update

Dit is een welgemeend advies aan Geert Wilders: Breng zo snel mogelijk een update van de film uit! De volgende wijzigingen stel ik voor:

De Mohammed cartoon van Kurt Westergaard wordt eruit verwijderd. De tekenaar meent dat er sprake is van diefstal en bovendien kan hij zich niet vinden in de toepassing van de tekening in de film. Dat eerste argument lijkt me gezocht, maar dat tweede argument snijdt meer hout. Als Westergaard zich niet met de inhoud van de film kan verenigen, dan kunnen de film en zijn tekening inderdaad maar beter van elkaar gedissocieerd worden. Bovendien, de film wordt niet zwakker als die beelden eruit verwijderd worden.

De foto van Salah Edin kan vervangen worden door eentje van de enige echte Mohammed B., waarmee deze blunder meteen naar eer en geweten is hersteld.

De foto’s van ‘bloedende kinderen’ kunnen verwijderd worden, want ze blijken te horen bij een feest, tenzij Wilders daarvan op de hoogte was en een weloverwogen reden had.

Door snel een update uit te brengen laat Wilders blijken zich van kritiek wel degelijk wat aan te trekken. Bovendien verkleint het de kans dat een rechtszaak toch tot een verbod leidt, op wat voor gronden dan ook. Tenslotte – maar wel zeer belangrijk – slaat het laatdunkende critici enige argumenten uit handen en hoeven Wilders’ medestanders zich daardoor minder in te spannen de standpunten te verdedigen.

Van zo’n update zal ook Wilders zelf veel baat hebben, met name bij de debatten die hij zegt te gaan voeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s