Eindelijk besef ik het: Wilders is toch een haatzaaier

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het tot me doorgedrongen. Ook ik zie nu in dat Wilders een haatzaaier is. Vergelijkingen met Hitler en Goebbels zijn eigenlijk gewoon hartstikke juist, dus hoezo godwinnen. Hij zet een hele groep uit de Nederlandse samenleving weg en wil van ze af, hoe dan ook. Bij nader inzien goede zaak dat er zoveel mensen aangifte zijn gaan doen. De media voerden toch geen hetze, ze schreven en zeiden gewoon de waarheid, precies wat je van de media in een democratie mag verwachten. Het is ook helemaal juist dat politici hebben besloten hem volledig te gaan negeren. Het hielp destijds tegen Janmaat (immers, diens rol raakte ook volledig uitgespeeld) en het zal ook deze keer de beste aanpak zijn. Ik ben trouwens ook meteen helemaal om wat Europa betreft. Ik kan mij, sinds ik deze dag opeens het licht zag, niet meer voorstellen hoe ik toch zo anti kon zijn. Het is immers ontzettend mooi toch, dat we allen één Europa willen! Op naar één Wereld, zou ik zeggen. We zijn allemaal één, er is op de keper beschouwd helemaal geen verschil tussen volkeren, laat staan tussen groepen of individuen. Iedereen heeft evenveel rechten en ik stel daarom dan ook voor dat voorlopig de Afrikanen hier gaan wonen en wij in Afrika, bij wijze van compensatie voor alles.

Ik ben echt helemaal om sinds vanochtend. Een gedenkwaardige datum in mijn bestaan.

12 gedachten over “Eindelijk besef ik het: Wilders is toch een haatzaaier

 1. Och, het is maar wat je martelen noemt…

  Mijn omgeving zal het geen martelen noemen, maar hun constante boze blikken deden me toch wat. Ook genegeerd worden is pijnlijk.

  Like

 2. Dat krijg je als je weigert je met mensen te solidariseren die het wel met je eens zijn. Ik mag aannemen dat de boze big brother deze schuldbekentenis op de voet volgt en terugkrabbelen niet toelaat! #1984

  Like

 3. Wilders is inderdaad geen bruggenbouwer.
  Het probleem is dat hij de enige politicus is die die dingen zegt die zo ongeveer de helft van de bevolking niet durft te zeggen, omdat dat niet politiek correct is.
  Zelfs journalisten die indertijd haatartikelen tegen Janmaat schreven schamen zich nu.

  Like

  • Ja, ik hoorde een van die journalisten gisteren op Radio 1. Die werkte destijds voor de vpro. Die omroep waagde het op zeker moment om een heel klein stukje interview uit te zenden. Het hele land viel over hen heen. Hoe was het mogelijk dat Janmaat zendtijd kreeg toebedeeld. Het waren de hoogtijdagen van het cordon sanitaire.

   Like

 4. Had eigenlijk willen schrijven: “1 april!” Vond de reactie “martelen” in al mijn verwaandheid net iets spitser en hoopte dat je het, wat ook gebeurde, toch wel zou begrijpen..Overigens: ik ben gelukkig te oud om me nog ooit te hoeven schamen over de dingen die ik, zonder gemarteld te worden, over Wilders heb durven schrijven.

  Like

 5. Hoe oud moet ik eerst worden om dat ook te kunnen zeggen? Of heeft het vooral te maken met wie er nog om je heen zijn en hun macht, zowel psychisch als economisch?

  Like

 6. Nu maar hopen dat de rest van Europa er ook zo over denkt. Het is leuk dat wij Nederlanders naar één Europa streven, maar als Zuid-Europa zich niet aan de afspraken wilt houden komen we natuurlijk nog nergens.

  Maar aan de andere kant moet je doelen hebben in het leven en één Europa is natuurlijk een mooi/uitdagend streven!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s