Nepnieuws?

Van het internet:

“En weer is het aantal mensen in de bijstand toegenomen, allemaal door niet-westerse (lees: islamitische) ‘vluchtelingen’ die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Dat waren dus vooral Syriërs en Eritreeërs. Bij gewone Nederlanders en migranten met een westerse achtergrond was juist sprake van een afname.

Heb je eenmaal een verblijfsvergunning, dan kan je zo een bijstandsuitkering aanvragen. Dat doen ze dus massaal. Terwijl gewone Nederlanders juist meer gingen werken. De economie trekt immers aan en er zijn meer banen.

Idem voor de jongeren in de bijstand; hun aandeel groeit, maar ook dat heeft te maken met het aandeel van jonge ‘vluchtelingen’ met een verblijfsvergunning. Bijna allemaal jonge mannen uit Syrië, Irak en Afghanistan.

Vooral Gorinchem heeft veel bijstandstrekkers erbij gekregen. Die boden veel ‘vluchtelingen’ een huis aan. Ze hielpen er twee keer zoveel aan een huis als door de overheid verplicht is.”

Wat denk je. Is dit nou nepnieuws om ons op te stoken? Of zou het toch waar zijn? Of anders deels waar en deels onwaar? Wie is de bron? Is die bron betrouwbaar?

4 gedachten over “Nepnieuws?

  1. Pingback: Is het dan misschien alternatief nieuws? | PvanLenth

  2. Pingback: Een definitie van alternatief nieuws | PvanLenth

  3. Pingback: Wat we verstaan onder ‘alternatieve feiten’ | PvanLenth

  4. Pingback: Wat we verstaan onder ‘alternatieve feiten’ | Peter van Lenth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s