Iedereen de beste wensen

een-reis-door-de-islamitische-staat-666-1435849384

Oeps, had ik bijna ook deze gekken de beste wensen gegund.

“Bij deze wil ik alle de meeste mensen een heel goed nieuw jaar wensen. En sommige mensen wens ik dat ze bij hun eerstvolgende duivelsactie gigantisch falen en alleen zelf het loodje leggen.”

Hmm, dat kan je natuurlijk niet op je nieuwjaarskaart zetten, maar in een blog moet het nog net kunnen, toch? Okay, over tot de orde van de dag.

Een aantal maanden heb ik hier niets geschreven. Een breekpunt was het moment waarop ik de Volkskrant verscheurde. Sindsdien lees ik inderdaad nog maar amper die krant. En wat sommigen al voorspeld hadden blijkt waar te zijn: het hoofd raakt wat opgeruimder. Toch wringt dat; immers, de wereld moet gered worden. Ja, ik weet het, die rol is niet voor mij weggelegd. Maar stel je toch voor: al schrijf ik maar één artikel dat een ander op de goede manier op een denkspoor zet en die schrijft ook weer een artikel dat weer een ander … en dat uiteindelijk eentje wèl door het lot bepaald precies genoeg macht vergaart om de wereld te redden…. Laat ik een van die vlindertjes zijn die de zo broodnodige schoonblazende storm laat ontstaan, dat zou toch mooi zijn! Dus dan toch maar weer af en toe schrijven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s